Yaratıcı drama ve orff öğretisinin temelinde yaşayarak öğrenme vardır. Hareketi, dansı, iç dinamizmi, yaratıcılığı, doğaçlamayı ve bireysel anlatım biçimlerini ortaya çıkaran ve tüm duyular tarafından algılanan etkinlikleri içerir.
Çalışmalarda bağımsız karar verme becerisi, sorumluluk bilinci, dayanışma, sosyal duyarlılık, toleransın ve değerlilik duygusunun artması gibi sosyal psikolojik davranış ve becerilerde gelişim sağlanması beklenir. Sonuç değil süreç önemlidir.
Çocuğun gelişim aşamalarından yola çıkarak gerçek deneyimleri üzerine temellenen müziği deneyerek öğrenme yaklaşımı söz konusudur. Yaratıcılık, keşfetme ve araştırma ön plana çıkar.
Hareket aracılığıyla zaman ve mekanın keşfi, ses ve enstrümanlar aracılığıyla tınının keşfi, doğaçlama aracılığıyla formun keşfi, taklitten özgün yaratıya, parçadan bütüne, basitten karmaşığa ve bireyden topluluğa doğru bir ilerleyiş içerisinde deneyimlenir ve bu deneyim daima aktif katılımı gerektirir. Konuşma dili ve hareketten gelişen ritm en önemli öğedir.
Müzik ve hareket eğitimi anlayışı her çocuğun kendine özgü bir yeteneği olduğunu kabul eder. Yaşamın kendisi olan bu doğal süreçleri kullanarak öğretmen ve çocuğun birbirlerinden yeni şeyler öğrenmeleri ve öğrendiklerini geliştirerek yeni şeyler yarattıkları bir öğrenme modelidir. Müzik, dil ve hareketin birlikteliğini esas alır bu üç unsurda ortak bulunan ve çıkış noktaları olan şey ise ritimdir.
4 yaştan itibaren atölyelerimize kayıt alıyoruz.
Bu eğlenceli sürece tüm çocukları bekliyoruz!